Zupa z dyni:
Zeszklić na maśle pokrojonego z kosteczkę pora (ile kto lubi, raczej więcej niż mniej, ja, np. gotując garnek zupy na dwa dni potrafię dać jeden cały). Moją zasadą jest: im delikatniejszy główny składnik zupy, tym więcej pora (np. przy ciecierzycy, fasoli, cukinii etc.). Do podduszonego pora dorzucam pokrojone w kostkę ze 2 - 3 duże ziemniaki, podsmażam, dodaję dynię (kostki lub już jako mus), zalewam bulionem i gotuję do zmięknięcia. Potem dorzucam czosnek (koniecznie), miksuję, podsypuję np. pietruszką, serem startym, ziarnami słonecznika, groszkiem ptysiowym. Czy co tam komu jeszcze przyjdzie do głowy.
Et voila :)
Strony
Etykiety
akcesoria
(12)
aplikacje
(10)
by dzieci
(23)
candy rozdawajka
(5)
chuścianki
(111)
Cladonia
(2)
czapidła
(22)
czytamy
(1)
dla dzieci
(79)
domowo
(18)
dziergane
(190)
farbowanie
(13)
filcoki
(4)
folklorystycznie
(12)
haft warmiński
(3)
homeschooling
(17)
k
(1)
kołowrotkowo
(9)
kominiarsko
(6)
koraliki i inne
(12)
kosmetyczki
(10)
kuchennie
(3)
lawenda
(17)
literatura
(3)
Lokalnie - warmińsko
(7)
mądrości z pograniczna handmade :)
(2)
muzyka
(4)
nasze zabawy
(9)
ogrodowo
(11)
patchwork
(21)
photo props
(1)
portfele
(40)
recycling
(62)
rękawicopodobne
(12)
różne takie :)
(26)
s
(1)
szycie
(115)
ślub
(2)
takie miejsca
(1)
targi
(2)
Tilda
(1)
torebki i torby
(18)
tutoriale
(3)
ubraniowo
(50)
wypadki przy pracy :)
(1)
wyróżnienia
(1)
z koszulek
(4)
zatrzymane chwile
(117)
zdania do zapamiętania
(8)
zestawy sugerowane
(5)
gracjas:*
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo za przepis, mimo, że nie dla mnie to pozwolę sobie wypróbować :)
OdpowiedzUsuńSmacznego życzę :)
OdpowiedzUsuń